Творецът на ангели

  • Кат. номер: 9786197153576

Автор: Стефан Брайс
Издателство: ICU
Корица: Мека
Брой страници: 420

През 2003 г. умира овцата Доли. Животът ѝ продължава шест години – едва половината от продължителността на живота на обикновена овца.

Няколко месеца по-рано, по Коледа на 2002 г., във Флорида от сектата на раелитите обявяват, че сред членовете им се е родило първото клонирано човешко бебе Ева. Клонирането на хора е забранено като в САЩ, така и в Европа, тъй като свързаните с това рискове се смятат за непредвидими и неприемливи.

Какво може да се обърка – това разкрива майсторското перо на Стефан Брайс в „Творецът на ангели“. Когато доктор Виктор Хопе клонира мишки в лабораторията си в Аахенския университет, пред очите на удивената академична общност, той доказва, че е изпреварил далеч времето си. Колегите му не изключват възможността скоро Виктор да създаде живи същества и от яйцеклетка и наследствен материал. А дали вече не е успял да го стори? Дали доказателството не са трите грозновати деца на доктора – Гавраил, Рафаил и Михаил, – които си приличат като три капки вода и са наследили заешката устна и воднистите очи на баща си?

"Творецът на ангели" започва като пасторален роман, който гравитира около отношението на селяните към новопристигналия семеен лекар. Постепенно в историята се примесват все повече теми: религията и науката, любовта и отхвърлянето, гениалността и лудостта, доброто и злото, етичното. Основната тема обаче е очертаването и изместването на личните граници.

 

*всеки продукт може да бъде видян на живо и закупен от магазина ни на
  ул.Алабин 36 (входът е откъм ул. Лавеле) гр.София.

17,90 лв.
добави в количката
Моля, изберете:
Творецът на ангели
Подобни продукти