Кучки вероломни

  • Кат. номер: 9786191861118

Автор: Роберто Боланьо
Издателство: Жанет 45
Поредица: Кратки разкази завинаги
Корица: Мека
Брой страници: 216

„Кучки вероломни“ съдържа дяволска дузина разкази на Роберто Боланьо (1953–2003), един от най-впечатляващите писатели от началото на новото хилядолетие: “скитникът чилиец, превърнал се в мексикански поет бохем, който прекосява океана, за да стане в Каталония един от най-оригиналните следвоенни европейски прозаици” (по The Independent).

За Хитлер като коридорно привидение и футболисти, вкарващи голове със заклинания; за ултраси, отвлечени от момичета на мотоциклет, и цвета на пръстта в Африка; за ядене на игуани и среднощни срещи между самотници; за индийски бардаци и душеспасителни бягства; за Призрак с Патрик Суейзи и Андрей Рубльов на Тарковски; за Пабло Неруда, Никанор Пара, Алехандро Ходоровски и много други артисти, поети, емигранти и духове. След „Телефонни обаждания“ това е вторият сборник на Боланьо в поредицата „Кратки разкази завинаги“.

С очерк от Хуан Вильоро, мексикански публицист, писател и приятел на автора.

“За Есме с любов и омерзение” – с това посвещение започват „Девет разказа“ на Селинджър, връх в съвременната кратка проза.
Същата фраза бихме могли да използваме и за мото на „Кучки вероломни“: именно любовта (видяна тук със своето най-недоволно и мрачно лице) и омерзението са жизненият сок, който захранва тялото на тази книга.“
 
- Paralelo Sur

Превод от испански - Нева Мичева
Художествено оформление - Люба Халева

*всеки продукт може да бъде видян на живо и закупен от магазина ни на
  ул.Алабин 36 (входът е откъм ул. Лавеле) гр.София.

 

12,00 лв.
добави в количката
Моля, изберете:
Кучки вероломни
Подобни продукти