Дъщерята на скулптора

  • Кат. номер: 9786191861644

Автор: Туве Янсон
Издателство: Жанет 45
Поредица: Кратки разкази завинаги
Корица: Мека
Брой страници: 124

"Дъщерята на скулптора" (1968) е портрет на едно приказно детство сред природата, изкуството и фантазията.

Финландската писателка Туве Янсон разказва в 19 ярки фрагмента най-нежното и страшното от волните години на едно малко момиче, много сходно с нея самата, в ексцентричното семейство на артисти, силно напомнящо на нейното. За срещите с айсберги и разговорите с невидими приятели; за опасностите, които дебнат в плюшените килими, и щастието от среднощните бури; за домашната менажерия със сантиментални маймуни и подмолни врани; за детето, което се опитва да ядоса Бог с надеждата той да му се яви.

„Дъщерята на скулптора“ е третата книга та Туве Янсон, която ИК „Жанет-45“ издава в поредицата „Кратки разкази завинаги“. С предговор за българските читатели от София Янсон, племенничката на Туве.

 

Книга на премеждията, в която снегът е като „сиви длани със стотици пръсти“, един юрган се свива в юмрук, а ледът диша... Четенето на Янсон е като връщане в детството: необясними неща се случват, когато възрастните вземат решения, и е неразумно да се преструваме, че знаем какво следва. Към живота, внушава ни авторката, е най-добре да се доближаваме предпазливо и почтително.
- The Guardian


*всеки продукт може да бъде видян на живо и закупен от магазина ни на
  ул.Алабин 36 (входът е откъм ул. Лавеле) гр.София.

12,00 лв.
добави в количката
Моля, изберете:
Дъщерята на скулптора
Подобни продукти