Американа

  • Кат. номер: 9786191865642

Автор: Чимаманда Нгози Адичи
Издателство: Жанет 45
Корица: мека
Брой страници: 628

Една от десетте най-добри книги на десетилетието според списание TIME
Носител на наградата National Book Critics Circle Award за проза, 2013
Носител на наградата на Chicago Tribune за проза, 2013

„Блестящ роман: епичен в мащабите си, личен в отклика, който провокира, и с много за казване.“

- Observer

„Смайваща... Смешна и дръзка, и в същото време толкова мъдра... Блестяща.“

- San Francisco Chronicle

„Много забавен, много топъл и вълнуващ междупоколенчески епос, който потвърждава виртуозността, безграничната съпричастност и унищожителната социална прозорливост на Адичи.“

- Дейв Егърс, автор на „Кръгът“

„Четиво радост. Но същевременно и важна книга, чиято сила и оригиналност се крие в зоркото наблюдение на расите.“

- Economist

„Големият талант на Адичи е, че винаги ни въвежда в неизследвани досега води. Тя пише за това, за което другите си мълчат. “

- Колъм Маккан, автор на „Нека големият свят се върти“

Чимаманда Нгози Адичи е родена през 1977 г. в Нигерия. На 19 години заминава да учи в САЩ и остава да живее там. Романите ѝ са преведени на над тридесет езика и са удостоени с общо десет престижни литературни награди.

На огромна възхита, интерес и популярност се радват не само творбите на Адичи, а и самата тя – като личност с блестящ ум и безспорна харизма. Носител на стипендия от фондацията Макартър (известна още като „стипендията на гениите“), Адичи е един от водещите глобални мислители на 2013 г. според списание Foreign Policy, личност на годината за 2014 г. според списание Форбс Африка и сред стоте най-влиятелни личности в света за 2015 г. според списание Тайм.

Обичат я както литературният и интелектуалният елит, така и популярните медии. Сред американските ѝ почитатели са Хилари Клинтън и Опра Уинфри, а разговорът между нея и Мишел Обама в края на 2018 г. в Лондон спокойно можеше да се проведе на Уембли – повече от 60 хиляди души чакаха за билети.

Понастоящем Адичи живее и в САЩ, и в Нигерия; често пътува по целия свят, за да говори пред публика. Лекцията ѝ от серията TED Talks от 2009 г. „Опасността от една-единствена история“ е сред 25-те най-гледани на всички времена.

*всеки продукт може да бъде видян на живо и закупен от магазина ни на
  https://galeriasnejana.com/contact-information.html

25,00 лв.
добави в количката
Моля, изберете:
Американа
Подобни продукти